3e prijs programmeren

Baggerbusters 3de in Aarhus

De Baggerbusters zijn 3de van Europa! 

Bij de Europese kampioenschappen First Lego League (FLL) in Aarhus, Denemarken heeft het roboticateam de derde prijs behaald in de categorie “Programmeren”. Aan dit toernooi deden 120 teams mee uit 50 verschillende landen. Het team kwalificeerde zich voor dit toernooi door een tweede prijs in de Beneluxfinale eerder dit jaar.

De opdracht was te onderzoeken hoe mensen en dieren met elkaar in aanraking komen en hoe technologie hier een rol van betekenis in kan spelen.

Volgens het juryrapport is de prijs te danken aan goede programmeerprincipes, efficiënte en betrouwbare code en doelgericht gebruik van het versiebeheersysteem GitHub (een code versie beheersysteem). Ook het feit dat de code open source is gemaakt viel bij de jury erg in de smaak.

De BaggerBusters hebben hun project met succes gepresenteerd. De leerlingen hebben een volautomatische Minecraftwereld gemaakt waarin kinderen kunnen leren wat het betekent om huisdieren te hebben voordat ze er daadwerkelijk één nemen.

De roboticaclub van het Metis Montessori Lyceum heeft meerdere teams die de afgelopen jaren meededen met nationale en internationale competities zoals de FLL, Robocup Junior en Robotchallenge. Om deelname in Denemarken mogelijk te maken ontving de school sponsoring van o.a. Ultimaker, Stichting Techniekpromotie, CMA Science en uitgeverij MEIS & MAAS. 

We zijn supertrots!