Mauritskade 58 - nieuwbouw in ontwikkeling

Een goede sfeer, de modernste snufjes binnen bereik, docenten en leerlingen kennen elkaar. Ons schoolgebouw voldoet perfect aan onze behoeften en met de nieuwbouw in het verschiet komt ook het open karakter van de school in ons gebouw tot uitdrukking. Het MML is een school voor alle Amsterdammers. Niet te missen als je een school zoekt die bij je past!

Het schoolgebouw op de Mauritskade 58 is altijd voor kinderen uit Oost bestemd geweest. Het stadsdeel groeit en de school groeit. Bovendien zijn het Oosterpark en opvoeding op deze plek altijd met elkaar verbonden geweest. Dat willen we behouden.

Het Metis Montessori Lyceum werkt mee aan het project “Verdubbeling Oosterpark”. Doelstellingen zijn onder andere:

-          de openbaar toegankelijke ruimte in het park vergroten,

-          gebouwen meer in het park laten opgaan en

-          het park tussen de gebouwen door zichtbaarder laten worden vanaf de Mauritskade.

Voor het middengebied van het park waarin de school staat, geldt bovendien dat de educatieve functie en voorzieningen voor kinderen een extra accent krijgen. Het Metis Montessori Lyceum werkt mee aan deze uitgangspunten en maakt daarom eigen (buiten)ruimte toegankelijk voor parkbezoekers.

Archtectenbureau Atelier Pro, dat ook de renovatie van de oudbouw heeft gedaan, heeft de nieuwbouw ontworpen. Op hun website Atelier Pro.nl houden ze u op de hoogte van de ontwikkelingen, met extra aandacht voor het interieur en de Technasiumlokalen.

 bouw1bouw2bouw3bouw4bouw5bouw6