Op naar Den Haag!

meps 2018

We zijn heel blij dat van de Metis-delegatie Yasmine is geselecteerd voor deelname aan het landelijke Model European Parliament (MEP) in Den Haag!

 

Dit is in september met 4-vwo'ers vanuit het hele land. In de zaal van de Tweede Kamer krijgen zij de opdracht om in overleg en discussie met elkaar tot een gezamenlijke oplossing te komen voor een aantal belangrijke problemen binnen de Europese Unie en de wereld.

 

Tijdens het afgelopen MEP Amsterdam heeft onze delegatie met onder andere leerlingen van het 4e Gymnasium, Hyperion, Ichnatius en het St. Nicolaaslyceum, overleg gevoerd om uiteindelijk verschillende resoluties op te stellen over actuele problemen binnen de Europese Unie.  Deze werden af en toe zeer origineel opgelost door onze Amsterdamse vwo-leerlingen, zoals over het onderwijs binnen de EU, het defensiebeleid en het gezamenlijke milieubeleid. Deze oplossingen werden met verve verdedigd in de Algemene Vergadering in de gemeenteraadszaal van het stadhuis in de Stopera.

 

Yasmine van het Metis mag nu dus door naar het landelijke MEP in Den Haag. 

Vorig jaar heeft een leerling van het Metis, Adnan!, het zelfs tot de Europese finale in Finland geschopt, dus we zijn weer supertrots!