Binnen en buiten leren

Wil je niet alleen leren op school maar ook daarbuiten? Wil je je op de middelbare school goed oriënteren op wat je later wil worden? Op het MML is binnen en buiten leren erg belangrijk. We besteden veel aandacht aan het oriënteren op de arbeidsmarkt.

Essentieel voor montessorionderwijs is dat leerlingen binnen en buiten de school vaardigheden leren. Door te leren van de wereld buiten school vergroten we het leergebied. Vanaf leerjaar 1 maak je als leerling schoolreizen en excursies waarbij je in de praktijk leert over de schoolvakken. Zo ga je bijvoorbeeld tijdens het brugklaskamp met je biologiedocenten krabben vangen, opmeten en bestuderen, waardoor je biologisch onderzoek leert tedoen. De buitenlandreizen vanaf leerjaar 2 zijn perfect om je talenkennis te testen!

Zeer regelmatig nodigt het MML gastsprekers uit  op school. Wetenschappers vertellen over hun onderzoek, ouders vertellen bijvoorbeeld over hun beroep en taaldocenten nodigen schrijvers uit om over hun laatste boek te spreken. In samenwerking met onze partners van universiteiten, hogescholen, maatschappelijke instellingen, musea en bedrijven boort het MML waardevolle kennisbronnen aan.

De profielklassen Technasium en Coderclass hebben van binnen en buiten leren helemaal hun speerpunt gemaakt. Als leerling werk je met reële opdrachten uit het bedrijfsleven en loop je stage bij bedrijven. Op deze manier leer je projectmatig te werken en bereid je je voor op de arbeidsmarkt. Ook kan de school gebruik maken van de nieuwste technieken en kennis uit het bedrijfsleven. Bovendien maken voorbeelden uit de praktijk het leren interessant en realistisch.

Texel Renate 3 klein