Economie

De docenten

Op het MML wordt economie gegeven door Halit Solmaz en Sinem Ekici. We zijn een team dat alle nodige kwaliteiten in huis heeft om het vak economie op een leuke en leerzame manier uit te leggen. Het groeiende team economie-loesjebestaat uit jonge, enthousiaste docenten. De mix van verschillende kwaliteiten en ervaringen van ons allen zorgt ervoor dat we als één ideaal team functioneren.   

Het vak

Op het MML maak je in leerjaar drie kennis met het vak economie. Je krijgt in dat jaar twee lesuren per week. In de bovenbouw wordt dit uitgebreid tot drie lesuren per week.  Ook is het mogelijk om economie te kiezen voor een keuzewerktijduur (KWT) waarbij je voor ondersteuning of excellentie kunt kiezen. Aan ons de taak om het vak fascinerend over te brengen waarbij jullie als leerlingen de ook de actualiteit bijhouden.  Daarom krijg je tijdens de lessen veel gevariereerde lesopdrachten. Dit kan zijn: het maken van een eigen ondernemingsplan, een knipselmap, bijhouden van nieuwsberichten, maken van video-opdrachten over een onderwerp, houden van interviews bij ondernemers, presentaties geven in de les. Dit allemaal om een goed beeld te krijgen van de werkelijkheid. Zodat bereiden wij als docenten de leerlingen voor op een adequate deelname aan het maatschappelijk verkeer. Met andere woorden: je leert aan de hand van de belangrijkste economische concepten de economische verschijnselen in de maatschappij begrijpen.  

 

Naast de economische aspecten wordt ook aandacht besteed aan vaardigheden. Je hebt verschillende rekenvaardigheden nodig om dit vak te volgen. In het begin van het jaar wordt hier dan ook extra aandacht aan besteed in de lessen.

Materiaal

Als lesmateriaal gebruiken we de methode van Thiememeulenhof,

-          200% economie voor het VMBO (avo)

-          Ecomo onderbouwd (middenbouw)

-          Economie in context (bovenbouw)

Verder maken we ook gebruik van eigen ontworpen lesmateriaal ter ondersteuning of excellentie.   

Leuke sites

http://www.thiememeulenhoff.nl/voortgezet-onderwijs/mens-en-maatschappij/economie

http://contentservice.thiememeulenhoff.nl/archief/vo/archive-facet/categorie3/ecomo_onderbouwd/categorie4/leerling

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/informatie/onderwijs/gereedschappen/economie/default.htm

https://www.leraar24.nl/video/1326/economie-klaslokaalexperimenten