English is power!

De docentenEngels

De sectie Engels bestaat uit docenten van verschillende leeftijden met verschillende expertises. We zijn een hecht en actief team. Wij zijn Mirjam Wagener, Shula Brouwer, Louwrens ter Veen, Lotte Peter, Omer Okur en Rogier Dijk.


Het vak

Omdat Engels een kernvak is krijgen onze leerlingen 3 lesuren Engels per week. We bieden lessen aan waarin leerlingen ondersteuning kunnen krijgen maar ook kunnen excelleren. Rekening houden met verschillen is belangrijk voor ons. Zo kunnen de leerlingen binnen de keuzewerktijd uren kiezen om aan de basisvaardigheden van het Engels te werken, maar ook om zich voor te bereiden op het Cambridge examen (excellentie). In de bovenbouw krijgen leerlingen de kans om mee te doen aan de verkiezingen van het Europees jeugdparlement (EYP). Daarnaast kunnen de bovenbouw leerlingen meedoen aan de zomerschool die wij organiseren in samenwerking met de Dublin City University.

 

Materiaal

Als leidraad gebruiken wij de methode Stepping Stones, waarbij leerlingen ook digitaal opdrachten kunnen maken zodat zij gericht aan hun taalvaardigheden kunnen werken. Omdat wij creativiteit en innovatie belangrijk vinden, zijn we constant bezig met het aanvullen en vernieuwen van ons programma. Dit doen wij o.a. door zelf materiaal te ontwikkelen. Zo krijgen leerlingen verschillende opdrachten waarmee zij hun talenten kunnen ontplooien (denk aan: de boekenclub, interview opdrachten, presentaties en debatten). Ook is één van onze docenten bezig met het ontwikkelen van een eigen website.

 

Leuke sites

Wil je alvast een voorproefje van de websites waar wij gebruik van maken? Kijk dan op de volgende websites:

www.englishcentral.com , www.meestergijs.nl
http://www.bbc.co.uk/children/ , http://kids.nationalgeographic.com/kids/

 

Speciaal voor Metis-leerlingen: het blog van Lotte Peters:

http://lbpeters.wordpress.com/