Magister handleiding

Het Metis Montessori Lyceum gebruikt Magister als leerlingvolgsysteem. Dat houdt in dat hierin de cijfers worden bijgehouden, maar ook notities over het vergeten zijn van spullen, het niet gemaakt hebben van huiswerk of andere zaken die van belang zijn om de leerling zo goed mogelijk te begeleiden. Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister.

 

Leerlingen gebruiken Magister voor tal van belangrijke schoolzaken, oa voor het bekijken van het rooster, het werken in de elektronisch leeromgeving, voor het communiceren met docenten en de mentor en het inzien van behaalde cijfers voor toetsen.

 

Ouders en verzorgers hebben een eigen inlogmogelijkheid in Magister waarmee zij oa de aanwezigheid van de leerling kunnen nakijken, maar ook het huiswerk en studiewijzers kunnen inzien en de behaalde cijfers.

Magister is een webapplicatie en is via de magisterlink op de hoofdpagina van hetmml.nl of rechtstreeks via de link https://msa.magister.net te bereiken. De inlognaam en het wachtwoord worden via de school bekend gemaakt. Zowel de leerling als de ouder/verzorger krijgen een Magister account.

Onderstaande links verwijzen naar een instructie voor inloggen in Magister:

Een handleiding voor het gebruik van Magister is in de studiewijzer van Magister te raadplegen.