Maatschappijwetenschappen

Docenten

Op het MML wordt het vak maatschappijwetenschappen gegeven door Marijke Laverman.

Het vak

Het vak maatschappijwetenschappen gaat uit van de wereld om ons heen. Bij maatschappijwetenschappen proberen we de abstracte en onbekende wereld waar we deel van uitmaken wat dichterbij te brengen. Dit doen we op maw2verschillende manieren in de les.  We bespreken wat er om ons heen gebeurd en koppelen dit aan theorie. Het is belangrijk een mening te kunnen formuleren en naar andere meningen te luisteren. Daarom discussiëren of debatteren we over wat er in de wereld gebeurd.  We brengen de wereld die we in het nieuws zien ook letterlijk dichterbij door gastlessen aan te bieden van (bekende) politici en door een bezoek te brengen aan onder andere de Tweede Kamer en  de rechtbank in Amsterdam.

Maatschappijwetenschappen is een vak dat je kunt kiezen in de bovenbouw en waar je uiteindelijk examen in gaat doen. Dit betekent dat je maatschappijwetenschappen vanaf de vierde klas kunt volgen.

Materiaal

Op het MML werken we bij maatschappijleer met de katernen van de methode Thema’s.  Naast de boeken werken we ook met beeldmateriaal, zelf gemaakte opdrachten en houden we de actualiteit bij. Dit doen we door journaals te bekijken, kranten te vergelijken en hierover met elkaar in discussie te gaan, in groepsverband en als individuen.

maw1