Mauritskade 58

Luchtfoto Mauritskade 58 Peter Elenbaas

Foto: Peter Elenbaas

Een goede sfeer, de modernste snufjes binnen bereik, docenten en leerlingen kennen elkaar. Ons schoolgebouw voldoet perfect aan onze behoeften en met de nieuwbouw komt nu ook het open karakter van de school in ons gebouw tot uitdrukking. Het MML is een school voor alle Amsterdammers. Niet te missen als je een school zoekt die bij je past!

Het schoolgebouw op de Mauritskade 58 is altijd voor kinderen uit Oost bestemd geweest. Bovendien zijn het Oosterpark en opvoeding op deze plek altijd met elkaar verbonden geweest. 

Het Metis Montessori Lyceum heeft meegewerkt aan het project “Verdubbeling Oosterpark”. Doelstellingen waren onder andere:

-          de openbaar toegankelijke ruimte in het park vergroten,

-          gebouwen meer in het park laten opgaan en

-          het park tussen de gebouwen door zichtbaarder laten worden vanaf de Mauritskade.

Voor het middengebied van het park waarin de school staat, geldt bovendien dat de educatieve functie en voorzieningen voor kinderen een extra accent krijgen. Het Metis Montessori Lyceum werkt mee aan deze uitgangspunten en maakt daarom de eigen buitenruimte met skatebaan toegankelijk voor parkbezoekers.

 

Archtectenbureau Atelier PRO, dat ook de renovatie van de oudbouw heeft gedaan, heeft de nieuwbouw ontworpen. Op hun website Atelier PRO.nl is vanalles te lezen over de projecten, met extra aandacht voor het interieur en de Technasiumlokalen.

 

Op 14 mei 2018 zijn we in de nieuwbouw getrokken en hebben we de nieuwe kantine en aula in gebruik genomen. Het is heel mooi geworden en we genieten enorm van het uitzicht. De aansluiting van het pauzelandschap op het park is nu aan de beurt. Buro Sant en Co. is hier bij betrokken. Dit bureau heeft ook ook het toekomstige sportveld van het Metis in het park ontworpen. 

 

At5 heeft een mooi item gemaakt over ons gebouw! Klik hier...

 

Publicaties

"Liefdevol gerenoveerd, uitdagend uitgebreid", vakblad Schooldomein, door Sibo Arbeek, 2019

 "Monumentale Metis Montessori Lyceum krijgt behoorlijke uitbreiding", vakblad Stedenbouw, door Lilian Heijmans, 2017

 bouw1bouw2bouw3bouw4bouw5bouw6