8+ excellentieprogramma | Masterclasses groep 8

logo Metis Academie 

De Metis Academie heeft een aanbod van cursussen voor leerlingen uit het PO en VO voor excellentie en ondersteuning. Onderdeel van de Metis Academie is het 8+ excellentieprogramma. Het 8+ excellentieprogramma geeft basisschoolleerlingen de kans om op een uitdagende manier kennis te maken met de werkwijze van het vervolgonderwijs. In de afgelopen jaren hebben reeds vele achtstegroepers zich bij ons verdiept in o.a. wiskunde, astronomie, robotica, Chinees, Grieks, onderzoek en ontwerp en wereldburgerschap.

 roboticales 2014-2015 robotica 2014 2 robotica 2015

Robotica

IMG 8031 IMG 8087 IMG 8119

IMG 8115  IMG 8113   IMG 8136

Coderclass

 

Algemeen

De 8+ cursussen zijn een combinatie van doe- en onderzoeksactiviteiten en laten natuuronderwijs, techniek of een taal tot leven komen. Ze leggen de basis voor een onderzoekende leerhouding: zo ontwikkelen leerlingen vaardigheden en leren ze op een procesgerichte manier creatief-productief denken. De leerlingen leren vooral door te ervaren en samen te werken. Ook ervaren ze de voldoening van resultaat boeken door grote inspanning en vergroten ze hun zelfkennis.

 

8+ is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met havo/vwo-niveau die toe zijn aan uitdaging en nieuwsgierig naar wat de toekomst voor hen te bieden heeft. In een snelkookpan kunnen zij zich op het MML in de aangeboden vakken verdiepen.

 

In het schooljaar 2018-2019 organiseert de Metis Academie een aantal (eenmalige) masterclasses. De masterclasses zijn op donderdag 7 februari en op donderdag 14 februari van 14.00 - 17.00 uur. 

Je kunt kiezen tussen een masterclass van het Technasium, een masterclass van de Coderclass en een masterclass genaamd 'Kunst en de wereld'. 

Aanmelden voor de masterclasses kan van 14 tot en met 28 januari 2019 . Een aanmeldformulier verschijnt begin januari op deze website. Je kunt een eerste en tweede voorkeur opgeven. We behandelen de aanmeldingen op volgorde van ontvangst en uiterlijk op 1 februari laten we weten of je geplaatst bent.

Wil je op beide data (aan verschillende vakken) deelnemen? Dat kan. Je kunt dan twee keer een aanmeldformulier verzenden. Hou er rekening mee dat het een drukke periode voor je is. Na aanmelding en plaatsing rekenen we op je komst.

Wil je meedoen? Vraag het aan je leerkracht en je ouders en meld je aan!

Het Metis organiseert geen activiteiten voor kinderen in groep 7. 

 

logo Metis Academie