8+ excellentieprogramma | Masterclasses groep 8

logo Metis Academie 

De Metis Academie heeft een aanbod van cursussen voor leerlingen uit het PO en VO voor excellentie en ondersteuning. Onderdeel van de Metis Academie is het 8+ excellentieprogramma. Het 8+ excellentieprogramma geeft basisschoolleerlingen de kans om op een uitdagende manier kennis te maken met de werkwijze van het vervolgonderwijs. In de afgelopen jaren hebben reeds vele achtstegroepers zich bij ons verdiept in o.a. wiskunde, astronomie, robotica, Chinees, Grieks, onderzoek en ontwerp.

 roboticales 2014-2015 robotica 2014 2 robotica 2015

Robotica

IMG 8031 IMG 8087 IMG 8119

IMG 8115  IMG 8113   IMG 8136

Coderclass

 

Algemeen

De 8+ cursussen zijn een combinatie van doe- en onderzoeksactiviteiten en laten natuuronderwijs, techniek of een taal tot leven komen. Ze leggen de basis voor een onderzoekende leerhouding: zo ontwikkelen leerlingen vaardigheden en leren ze op een procesgerichte manier creatief-productief denken. De leerlingen leren vooral door te ervaren en samen te werken. Ook ervaren ze de voldoening van resultaat boeken door grote inspanning en vergroten ze hun zelfkennis.

 

Aanbod 2017-2018

In plaats van de (voor veel scholen inmiddels vertrouwde) 8+ cursussen, organiseert Metis in het schooljaar 2017-2018 masterclasses technasium, Coderclass en wereldburgerschap. Een masterclass duurt een dagdeel en vindt deels plaats onder schooltijd. 

8+ is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met havo/vwo-niveau die toe zijn aan uitdaging en nieuwsgierig naar wat de toekomst voor hen te bieden heeft. In een snelkookpan kunnen zij zich op het MML in de aangeboden vakken verdiepen.

 

Maandag  12 en maandag 19 februari 2018 van 14.00 - 16.30 uur:

Masterclass technasium 

Masterclass wereldburgerschap

Masterclass Coderclass

Ouders zijn welkom om 16.00 uur voor een presentatie van de masterclasses, informatie en desgewenst een rondleiding door de school. Deelnemers ontvangen bericht over de (datum van) plaatsing.

 

Leerlingen uit groep 7 vragen we uit te kijken naar een nieuwe ronde masterclasses die we in juni 2018 organiseren, speciaal voor leerlingen uit groep 7. Meer informatie en het aanmeldformulier voor groep 7 verschijnt tegen die tijd op de website.

 

Scroll naar beneden voor meer informatie over de vakken...

 

Aanmelden

De aanmeldperiode is verstreken.

 

 

Meer informatie over de vakken:

Coderclass

Heb je al eens met Python/Javascript een programma gemaakt? Dan is deze 8+ masterclass voor jou! Programmeren (ook wel coderen genoemd) is het schrijven van stappenplannen voor een computer zodat deze doet wat jij wilt. 

Het programma van de masterclass volgt z.s.m. op deze pagina. Wil je alvast meer informatie over de Coderclass van het Metis, klik dan hier.

 

Technasium

Onderzoek en ontwerp is een creatief vak waarin je leert hoe het is om een ontwerper te zijn en creatieve oplossingen te bedenken voor ontwerpproblemen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over na gedacht waarom een architect juist op die manier dat gebouw heeft ontworpen of waar je allemaal rekening mee moet houden als je een nieuwe lamp van afvalmateriaal ontwerpt?

Het programma van de masterclass volgt z.s.m. op deze pagina. Wil je alvast meer informatie over het technasium op het Metis, klik dan hier

 

Wereldburgerschap 

Dit is voor leerlingen die niet bang zijn om de wereld in te gaan!

Wat kun je verwachten?

  • UNESCO-kernwaarden als leiderschap, geduld, duurzaamheid, respect en vriendschap;
  • een eigen actie opzetten voor een goed doel;
  • informatie over wereldburgers & wereldverbeteraars;
  • wereldtalen en -culturen, in het bijzonder de Koreaanse taal en cultuur.

Wil je meer informatie over het vak wereldburgerschap op het Metis, klik dan hier. 

 

logo Metis Academie