8+ excellentieprogramma | Masterclasses groep 8

logo Metis Academie 

De Metis Academie heeft een aanbod van cursussen voor leerlingen uit het PO en VO voor excellentie en ondersteuning. Onderdeel van de Metis Academie is het 8+ excellentieprogramma. Het 8+ excellentieprogramma geeft basisschoolleerlingen de kans om op een uitdagende manier kennis te maken met de werkwijze van het vervolgonderwijs. In de afgelopen jaren hebben reeds vele achtstegroepers zich bij ons verdiept in o.a. wiskunde, astronomie, robotica, Chinees, Grieks, onderzoek en ontwerp en wereldburgerschap.

 roboticales 2014-2015 robotica 2014 2 robotica 2015

Robotica

IMG 8031 IMG 8087 IMG 8119

IMG 8115  IMG 8113   IMG 8136

Coderclass

 

Algemeen

De 8+ cursussen zijn een combinatie van doe- en onderzoeksactiviteiten en laten natuuronderwijs, techniek of een taal tot leven komen. Ze leggen de basis voor een onderzoekende leerhouding: zo ontwikkelen leerlingen vaardigheden en leren ze op een procesgerichte manier creatief-productief denken. De leerlingen leren vooral door te ervaren en samen te werken. Ook ervaren ze de voldoening van resultaat boeken door grote inspanning en vergroten ze hun zelfkennis.

 

8+ is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met havo/vwo-niveau die toe zijn aan uitdaging en nieuwsgierig naar wat de toekomst voor hen te bieden heeft. In een snelkookpan kunnen zij zich op het MML in de aangeboden vakken verdiepen.

 

Op deze pagina verschijnt t.z.t. meer informatie over het aanbod in 2018-2019.

Het Metis organiseert geen activiteiten voor kinderen in groep 7. 

 

logo Metis Academie