Karakter van de school

Als je op zoek bent naar een nieuwe school, wil je natuurlijk weten wat voor soort school dat is. Op deze website kun je meer lezen over de school, maar het beste kun je naar de open dagen komen of een keer een proefles komen volgen. Ieder jaar organiseren we wel iets voor groep 8, zoals bijvoorbeeld de masterclasses. 

Metis/het MML is een overzichtelijke en gezellige school, waar bijna iedereen elkaar kent en zowel de medewerkers als de leerlingen volop de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Dat kan vanzelfsprekend alleen als er een veilige sfeer heerst waarin veel aandacht en respect is voor elkaar. De communicatielijnen tussen leerlingen, docenten en mentoren worden zo kort mogelijk gehouden en er is veel en goed contact met de ouders. Zo zijn er themavonden voor ouders, maar ook ontbijtochtenden op school en huisbezoek thuis.

Metis is een school waar iedereen de lat steeds een stukje hoger legt. Ons motto is niet voor niets “Op Metis overtref je jezelf". Wereldburgerschap, Montessori, excellentie en innovatief leren zijn de pijlers van ons onderwijs. Op het Metis leiden we zelfstandige wereldburgers op, die hun nek uit durven steken voor zichzelf, de school, de stad en de wereld dichtbij en ver weg.

 

Een filmpje van het brugklaskamp 2016 vind je hier..

 

Een filmimpressie van het Metis vind je hier.. (gemaakt in 2016, nog vóór de lancering van de Coderclass en het nieuwe mavo-onderwijs van Kiem Montessori

klimmen2