Masterclasses groep 8

Lijkt het Metis je een leuke school? Wil je alvast meer over onze verschillende klassen weten? Op donderdag 28 november a.s. van 14.00 - 16.00/17.00 uur zijn er proeflessen, of beter: masterclasses!

 

We organiseren een masterclass van elk van de drie verschillende keuzeprofielen van het Metis: Metisprofiel (vol), Coderclass en Technasium (vol).

De masterclasses zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met havo/vwo-niveau die gemotiveerd zijn een hele middag op het Metis aan de slag te gaan. De masterclasses omvatten doe- en onderzoeksactiviteiten en laten het innovatieve onderwijsconcept van het MML tot leven komen. Scroll naar beneden voor meer informatie over de keuzes!

 

Let op: de masterclasses vinden deels plaats onder schooltijd op het MML op Mauritskade 58. Om 16.00 uur zijn ouders/verzorgers en leerkrachten welkom voor een presentatie van de masterclass en algemene informatie over het MML.

 

Aanmelden

Aanmelden voor een van de masterclasses kan van 6 tot en met 25 november 2019 dus wees er snel bij!

Je kunt je (helaas) voor slechts één masterclass inschrijven*. Er is beperkt plek, dus maak een keuze! Vol = vol, maar wees gerust: tijdens de open dagen kun je ook alles te weten komen. Deelname aan een masterclass is een mooie kans om alvast één van de richtingen op het Metis te ervaren.

 

Wil je meedoen? Vraag het aan je leerkracht en je ouders/verzorgers en meld je snel aan met een klik op het formulier van je keuze! 

 

De masterclass van het Metisprofiel = VOL

De masterclass van het technasium = VOL

De masterclass van de Coderclass = VOL

 

 

 *Voor een eerlijke verdeling van de plekken mag je je serieus voor slechts één masterclass inschrijven. We moeten hierin streng zijn, sorry! Staat je naam tóch bij meer dan één masterclass, dan moeten we je aanmeldingen helaas allebei ongeldig verklaren.

 

Vragen over je aanmelding kun je stellen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Uiterlijk op 18 november krijg je bericht over je plaatsing.

 

foto marielle coderclass tbv masterclass 

 

Meer informatie over de masterclasses

Je hebt de keuze uit drie verschillende masterclasses, namelijk die van:  

 

Het Metisprofiel

Dit is voor leerlingen die niet bang zijn om de wereld in te gaan en die graag creatief bezig zijn.

Wat kun je binnen het Metisprofiel verwachten?

  • UNESCO-kernwaarden als leiderschap, duurzaamheid, respect en vriendschap;
  • een actie opzetten voor een goed doel;
  • informatie over wereldburgers & wereldverbeteraars;
  • wereldtalen en -culturen, in het bijzonder de Koreaanse taal en cultuur.
  • theater en film kijken en maken. Wat past het beste bij jou: bedenken, vormgeven en acteren of liever achter de schermen aan het werk? We doen het met elkaar.

Tijdens de masterclass ga je met enkele aspecten van het Metisprofiel aan de slag.

Wil je alvast meer informatie over het vak wereldburgerschap op het Metis, klik dan hier. Of over kunstbende? Klik dan hier. 

 

Het technasium

Onderzoek en ontwerp is een creatief vak waarin je leert hoe het is om een ontwerper te zijn en creatieve oplossingen te bedenken voor ontwerpproblemen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over na gedacht waarom een architect juist op die manier dat gebouw heeft ontworpen of waar je allemaal rekening mee moet houden als je een nieuwe lamp van afvalmateriaal ontwerpt?

Wil je alvast meer informatie over het technasium op het Metis, klik dan hier

 

De Coderclass

"Lijkt het je het leuk om te leren programmeren? Of wil je er juist meer over leren? Dan is deze 8+ masterclass voor jou! Je gaat leren over onderwerpen als websites bouwen met HTML, met Python en Turtle figuren programmeren en werken met de Micro:bit."

Informatica is een belangrijk onderdeel in de Coderclass van het Metis. In dit profiel krijg je vanaf de eerste klas een intensief programma van vijf uur in de week waarin je onder andere leert programmeren en je verdiept in computer science. Iedere leerling werkt op zijn eigen tempo, maar er wordt ook samengewerkt om opdrachten uit te voeren - net zoals dat in het bedrijfsleven gaat. Bijzonder is dat we veel samenwerken met bedrijven. Je kunt er bijvoorbeeld stage lopen. Bovendien leveren bedrijven ons realistische opdrachten zodat je echt leert hoe de praktijk werkt. Kijk voor meer informatie over de Coderclass op: www.coderclass.nl

 

plaatje masterclasses