Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad (MR) is een wettelijk verplicht orgaan, waarin vertegenwoordigers van leerlingen, ouders en personeelsleden meepraten en meebeslissen over het schoolbeleid.

 

Samen én apart hebben de geledingen informatie-, instemmings- of adviesrecht bij besluiten van het bevoegd gezag in de school. De MR overlegt met de directie over belangrijke schoolzaken, zoals verbeteringen in het onderwijs, vaststellen van vakanties, de veiligheid op school, de formatie, de schoolregels en het schoolplan.

 

Het MML maakt onderdeel uit van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam(MSA). Omdat deze scholengroep uit meer dan 1 school bestaat, is er binnen het MSA ook een Centrale Medezeggenschapsraad (CMR). Hierin zijn de deelmedezeggenschapsraden van de betrokken scholen vertegenwoordigd. De CMR overlegt met de bestuurder(s) van de MSA.

 

De deelmedezeggenschapsraad (DMR) van het MML vergadert 6 tot 8 keer per schooljaar en deze vergaderingen zijn voor iedereen toegankelijk. De raad bestaat uit 8 leden: 4 personeelsleden, 2 ouders en 2 leerlingen. 

 

Contactgegevens:

Om een e-mail te sturen, klik hier:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda:

Voor de agenda van de volgende vergadering, klik hier: 

DMR-vergadering 4 oktober 2022 (volgt)

 

Kort verslag van de vergaderingen in 2021-2022:

DMR-vergadering 28 juni 2022

DMR-vergadering 31 mei 2022

DMR-vergadering 19 april 2022 

DMR-vergadering 15 februari 2022

DMR-vergadering 14 december 2021

DMR-vergadering 28 september 2021