Lichamelijke Opvoeding

Docenten

Het vak lichamelijke opvoeding wordt gegeven door Wil de Vries, Linda Westera, Esther Snip, Natasja Wit, Nuba Zijnen en Kars Hofmeister.

Het vak

Een les lichamelijke opvoeding duurt twee lesuren, in totaal is dit 120 minuten. De eerste 15 minuten van de les mag je zelf kiezen wat je gaat doen. Na deze 15 minuten zullen er per periode verschillende sporten worden behandeld. De sporten die we doen zijn o.a. softbal, basketbal, voetbal, badminton, turnen en volleybal. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd buiten de gymzaal, zo gaan we een keer schaatsen en een middag skiën. 

lo2

 

  

lo3Topscore

Naast de reguliere LO lessen hebben we ook TOPSCORE. Op maandag en dinsdag worden er na schooltijd sporten aangeboden in de gymzaal door TOPSCORE. Leerlingen kunnen hier gratis aan mee doen!

Topscore is een naschools sportprogramma voor Amsterdamse jongeren tussen de 12 en de 18 jaar. Topscore biedt deze jongeren de mogelijkheid om na schooltijd laagdrempelig kennis te maken met sport(en) in de directe omgeving van -of op school. Het doel van Topscore is een actieve leefstijl voor alle Amsterdamse jongeren. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Amsterdamse scholen, de gemeente Amsterdam, sportverenigingen en sportscholen.