8+ excellentieprogramma

logo Metis Academie 

De Metis Academie heeft een aanbod van cursussen voor leerlingen uit het PO en VO voor excellentie en ondersteuning. Onderdeel van de Metis Academie is het 8+ excellentieprogramma. Het 8+ excellentieprogramma geeft basisschoolleerlingen de kans om op een uitdagende manier kennis te maken met de werkwijze van het vervolgonderwijs. In de afgelopen jaren hebben reeds vele achtstegroepers zich bij ons verdiept in o.a. wiskunde, astronomie, robotica, Chinees, Grieks, onderzoek en ontwerp.

 roboticales 2014-2015 robotica 2014 2 robotica 2015

Robotica

 

Algemeen

De 8+ cursussen zijn een combinatie van doe- en onderzoeksactiviteiten en laten natuuronderwijs, techniek of een taal tot leven komen. Ze leggen de basis voor een onderzoekende leerhouding: zo ontwikkelen leerlingen vaardigheden en leren ze op een procesgerichte manier creatief-productief denken. De leerlingen leren vooral door te ervaren en samen te werken. Ook ervaren ze de voldoening van resultaat boeken door grote inspanning en vergroten ze hun zelfkennis.

 

Aanbod 2017-2018

In plaats van de (voor veel scholen inmiddels vertrouwde) 8+ cursussen, organiseert Metis in het schooljaar 2017-2018 masterclasses technasium, Coderclass en wereldburgerschap. Een masterclass duurt een dagdeel en vindt plaats onder schooltijd. 

8+ is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met havo/vwo-niveau die toe zijn aan uitdaging en nieuwsgierig naar wat de toekomst voor hen te bieden heeft. In een snelkookpan kunnen zij zich op het MML in de aangeboden vakken te verdiepen.

 

Maandag 27 november 2017 van 13.00 - 16.30 uur:

Masterclass technasium 

Masterclass wereldburgerschap

 

Donderdag 30 november van 13.00 - 16.30 uur

Masterclass Coderclass

 

Scroll naar beneden voor meer informatie over de vakken...

 

Aanmelden 

Voor deelname aan een masterclass is toestemming nodig van ouders/verzorgers en de leerkracht. 

Leerlingen kunnen zich tot 1 november 2017 aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Naast je keuze en de nodige gegevens vragen we om op het aanmeldformulier aan te geven of ouders/verzorgers en eventueel de leerkracht van plan zijn om aan het einde van de masterclass ook te komen, dus vraag hen van tevoren of ze kunnen! 

 

Verzamel voordat je het formulier gaat invullen:

- toestemming van ouders/verzorgers en leerkracht en vraag hen of ze vanaf 15.30 uur ook willen komen.

- e-mailadressen ouder/verzorger en leerkracht

- telefoonnummer voor in geval van nood

- toestemming van ouders/verzorgers voor het eventueel gebruik van foto's die we tijdens de masterclass maken (voor PR-doeleinden waarbij foto's van achtstegroepers relevant zijn). 

 

En klik hieronder om je aan te melden: 

Aanmeldformulier Metis Masterclasses 2017

 

Meer informatie over de vakken:

 

Coderclass

Heb je al eens met Python/Javascript een programma gemaakt? Dan is deze 8+ masterclass voor jou! Programmeren (ook wel coderen genoemd) is het schrijven van stappenplannen voor een computer zodat deze doet wat jij wilt. 

Het programma van de masterclass volgt z.s.m. op deze pagina. Wil je alvast meer informatie over de Coderclass van het Metis, klik dan hier.

 

Technasium

Onderzoek en ontwerp is een creatief vak waarin je leert hoe het is om een ontwerper te zijn en creatieve oplossingen te bedenken voor ontwerpproblemen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over na gedacht waarom een architect juist op die manier dat gebouw heeft ontworpen of waar je allemaal rekening mee moet houden als je een nieuwe lamp van afvalmateriaal ontwerpt?

Het programma van de masterclass volgt z.s.m. op deze pagina. Wil je alvast meer informatie over het technasium op het Metis, klik dan hier

 

Wereldburgerschap 

Dit is voor leerlingen die niet bang zijn om de wereld in te gaan!

Wat kun je verwachten?

  • UNESCO-kernwaarden als leiderschap, geduld, duurzaamheid, respect en vriendschap;
  • een eigen actie opzetten voor een goed doel;
  • informatie over wereldburgers & wereldverbeteraars;
  • wereldtalen en -culturen, in het bijzonder de Koreaanse taal en cultuur.

Wil je meer informatie over het vak wereldburgerschap op het Metis, klik dan hier. 

 

logo Metis Academie