Technasium

Het Technasium heeft net als bijvoorbeeld het Gymnasium en de Coderclass een extra vak. In plaats van klassieke talen krijg je hier echter het vak Onderzoek en Ontwerp (O&O). Op het Metis is dit vak al jaren een begrip en sinds 2015 kunnen de leerlingen ook een officieel technasiumcertificaat behalen. Het technasium is een onderwijsformule voor havo en vwo, die de lacune vult die al decennialang bestaat tussen het basis- en bèta-technisch hoger onderwijs. Ben je geïnteresseerd in ontwerpen en techniek? Werk je graag samen in een team? Leer je graag in de praktijk en door creatief te denken? Verdiep je dan eens in het Technasium!

 

Technasium staat voor onderwijs dat denken koppelt aan doen, en theorie combineert met praktijk. Op het Technasium maak je kennis met beroepen als civieltechnisch ingenieur, industrieel ontwerper of architect. In de werkplaats van het Technasium werk je met andere leerlingen aan een project. Je krijgt een probleem dat je samen moet oplossen en deze opdrachten komen voort uit de praktijk en het bedrijfsleven. De kennis die je leert in andere schoolvakken pas je hier toe en je ziet dan ook gelijk waarvoor je vakken als wiskunde en biologie kan gebruiken. Ben je geïnteresseerd in techniek en zoek je graag een probleem tot de bodem uit tot je een oplossing vindt? Kom dan op het Metis kijken of het Technasium wat voor jou is of bekijk hieronder alvast eens een typische O&O-opdracht.

Foto work lab: Het Parool Foto: opening André Kuipers work space en design lab

Meer informatie over het Technasium vind je op de website van de stichting Technasium. Het MML maakt onderdeel uit van het netwerk Noord Holland Noord.

Het Technasium heeft ook een eigen website: http://metis-tech.nl/

plattegrond Technasiumlabs nieuwbouw Mauritskade

De andere profielen

Coderclass

Kunst&Co.

Op deze pagina