Karakter van de school

Als je op zoek bent naar een nieuwe school, wil je natuurlijk weten wat voor soort school dat is. Op deze website kun je meer lezen over de school, maar het beste kun je naar de open dagen komen of een masterclass komen volgen. Ieder jaar organiseren we wel iets voor groep 8.

Metis/het MML is een overzichtelijke en gezellige school, waar bijna iedereen elkaar kent en zowel de medewerkers als de leerlingen volop de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Dat kan vanzelfsprekend alleen als er een veilige sfeer heerst waarin veel aandacht en respect is voor elkaar. De communicatielijnen tussen leerlingen, docenten en mentoren worden zo kort mogelijk gehouden en er is veel en goed contact met de ouders. Zo zijn er themavonden voor ouders, maar ook ontbijtochtenden op school en het jaarlijkse wereldburgermaal.

Metis is een school waar iedereen de lat steeds een stukje hoger legt. Ons motto is niet voor niets “Op Metis overtref je jezelf”. Wereldburgerschap, Montessori en innovatief leren zijn de pijlers van ons onderwijs. Op het Metis leiden we zelfstandige wereldburgers op, die hun nek uit durven steken voor zichzelf, de school, de stad en de wereld dichtbij en ver weg.

We hebben een filmpje gemaakt:

En een ouder filmpje van een brugklaskamp vind je hier..

 

Deel dit artikel