Elke dag sport, biologie in de tuin, geen huiswerk..

Kiem Montessori is een deelschool van het Metis met een alternatief onderwijsconcept voor mavo en mavo/havo. Leerlingen met een vmbo-t, vmbo-t/havo en havoadvies zijn van harte welkom bij Kiemm!  

Het montessoriconcept van Kiemm is helemaal gericht op de ontwikkeling van het puberbrein en de behoeftes van jongeren om te bewegen. Elke dag start met sport! Op Kiemm organiseren we vakoverstijgende projecten, er zijn vaak gastlessen, leerlingen lopen stage en gaan om te leren naar buiten. Biologie in de tuin, creatieve verwerking van opdrachten in het atelier, gezonde kantine. Kiemm groeit in een klein en knus schoolgebouw op de Tweede Oosterparkstraat en een tijdelijke dependance op de Derde Oosterparkstraat.  

Kiemm is in 2018 gestart in samenwerking met de Montessori Scholengemeenschap en Stichting Kiem: winnaar van de Amsterdamse Scholenprijs. Een nieuw concept = pionieren. Ons gedreven en enthousiast docententeam maakt het waar. In 2022 heeft de lichting Kiemmleerlingen van het eerste uur examen gedaan: 100% geslaagd!  

Op Kiemm kun je examen doen op vmbo-t-niveau. Voor havo stroom je tussentijds door naar de hoofdlocatie Metis. Kiemm is volop in ontwikkeling en een verhuizing in de toekomst naar een passend schoolgebouw zit er zeker in!  

Bezoek de website van Kiemm!

Op deze pagina