Bring your own device

Metis biedt onderwijs dat onafhankelijk is van tijd en plaats door het gebruik van de nieuwste digitale leermethoden. Leerlingen nemen hun eigen device mee naar school, bij voorkeur een laptop. Houd er rekening mee dat tablets en Chromebooks voor sommige applicaties niet te gebruiken zijn.

Op het MML is een kwalitatief hoogstaand en beveiligd wifinetwerk aanwezig en de leerling heeft via de eigen laptop toegang tot internet en softwarepakketten van het MML, waaronder Office365.

Ouders dienen zelf voor een laptop voor de leerling te zorgen. Daarmee kunnen de leerlingen ook buiten schooltijden digitaal opdrachten maken of communiceren met hun coach of docent.

Hieronder meer informatie over de laptop en de ondersteuning die wij bieden op school.

NB Voor de Coderclass adviseren we een laptop met iets meer capaciteiten, lees meer… 

Welke laptop?

De minimale eisen aan de laptop zijn: Processor Intel® Core™ i3, 8 GB intern geheugen, 128GB SSD (opslag), WLAN-kaart a/b/n (deze dient WPA2 Enterprise/802.1X te ondersteunen), een webcam en een accuduur van minimaal 4 uur.

Welke software?

De laptop dient bij voorkeur voorzien te zijn van Windows 10 of MacOS Big Sur. Onze voorkeur gaat uit naar een Windows laptop, omdat al onze omgevingen en applicaties op Microsoft producten werken.

Op de laptop dient een virusscanner geïnstalleerd te zijn, bijv. AVG, Malwarebytes en Avast. Van deze software zijn gratis versies te downloaden.

De leerling krijgt een account in de MSA Office 365-omgeving (MSA staat voor Montessori Scholengemeenschap Amsterdam). Behalve een e-mailadres heeft hij/zij dan de beschikking over een OneDrive met een opslagruimte van 1 Terabyte en diverse gratis apps.

Via de Office 365 portal van de MSA kan een leerling tevens 5 keer een gratis installatie van de volledige Microsoft Office suite op eigen apparaten (de laptop bijvoorbeeld) uitvoeren. De licentie blijft geldig zolang de leerling ingeschreven staat op het MML of een andere MSA school.

Opgeladen laptop

In de lokalen zijn weinig of geen stroomvoorzieningen. Houd u er dus rekening mee dat u een laptop aanschaft waarvan de accu lang genoeg meegaat. Leerlingen hebben zelf ook een verantwoordelijkheid in het verbruik van de accu tijdens de pauzes.

Verzekering

De eigen laptop mag uiteraard mee naar huis. Indien de laptop op school blijft, is deze niet verzekerd.

Korting bij de aanschaf van software

Leerlingen van het MML kunnen voordelig software bestellen via SLIM. Een handleiding voor het bestellen bij Slim vindt u hier.

Voor het inloggen bij Slim.nl maken leerlingen gebruik van de inloggegevens van het leerlingvolgsysteem Magister. Men kan dus pas bestellen via Slim als de inlogcode voor Magister bekend is. Nieuwe leerlingen krijgen deze in de zomervakantie per post thuisgestuurd. Informatie over Magister vindt u elders op deze website. Nieuwe leerlingen krijgen op de kennismakingsmiddag informatie over inloggen bij Slim.nl.

Welke ondersteuning wordt geboden?

Indien er een hardware storing is lost de leerling of ouder/verzorger deze zelf op of zorgt hij/zij zelf voor een vervangende laptop.

Indien de laptop van de leerling gecrashed is (bv. door teveel onnodige installaties/rommel) draagt de leerling zelf zorg voor een nieuwe installatie van besturingssysteem en benodigde software.

Systeembeheer biedt leerlingen met een eigen laptop ondersteuning op de volgende gebieden:

  • wachtwoordbeheer
  • problemen met de wifiverbinding

Leerlingen kunnen op de Mauritskade dagelijks tijdens de pauzes bij systeembeheer terecht met vragen en voor advies.

Het ICT protocol

Metis heeft een modern en stabiel wifi netwerk. Om ervoor te zorgen dat iedereen goed gebruik kan maken van dit netwerk, houden we ons aan bepaalde afspraken. Deze afspraken staan in het MSA-ICT-protocol. Voordat uw kind gebruik kan maken van het wifi netwerk, dient dit protocol door u en uw kind ondertekend te worden. U krijgt dit protocol bij inschrijving, maar het is ook hier te vinden.

Financiële ondersteuning

Ouder(s)/verzorger(s) met een laag inkomen kunnen via de gemeente Amsterdam een laptop aanschaffen. Informatie hierover is te vinden op de speciale website.

 

Deel dit artikel