Mentoraat

mentorkind1mentorkind3Zaterdag 29 november 2014 zijn de ouders van 3h1 naar school gekomen om samen met hun kind een activiteit te doen. Er werden stellingen opgenoemd die met opvoeding te maken hadden. Ouders en leerlingen kregen beiden een groene en een rode kaart en

Lees meer...

Munesco 2014

groep siteWe waren omringd door gras, loeiende koeien en blond. Heel veel blond. Wijchen [spreek je uit als: wiegen, vergeet de zacht g niet!!!]. Daar moesten we heen. Dat is vlakbij bij Nijmegen en met de trein te bereiken binnen anderhalf uur, voor de mensen die dat niet weten. Daar werd Munesco gehouden. Munesco is een jaarlijkse bijeenkomst van Unesco-scholen in Nederland die een van de kernwaarden gaan bespreken in een nagespeelde Unesco-vergadering. Onze school vertegenwoordigde India  en ons thema was de toekomst van het onderwijs. We werden daarbij begeleid door juffen die een voornaam blijken te hebben (Marijke en Bianca) en echte mensen blijken te zijn.

Lees meer...

Innovatief!

DIO selfieMVO Nederland organiseerde op 18 november De Dag van de Innovatieve Organisatie,  met een van de innovatietafels bij Metis Montessori Lyceum in Amsterdam. Mustafa Kilic (namens de leerlingen) en Halit Solmaz (docent economie) waren nauw bij de voorbereidingen betrokken.

Lees meer...