Actuele afspraken Coronavirus

Afspraken in verband met het Coronavirus 

Helaas is de lockdown verlengd en krijgen de meeste leerlingen weer online onderwijs. Een deel van de leerlingen komt echter wel naar school, dit zijn de leerlingen van ouders met een essentieel beroep, leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben en examenleerlingen. De leerlingen die fysiek naar school komen willen we wijzen op het belang van het naleven van de coronamaatregelen op school zodat het voor hen en alle medewerkers zo veilig mogelijk is. Wij faciliteren de afspraken. 

 

Ook voor de leerlingen op afstand hebben we regels; klik door naar de Metis Online Teams Etiquette

 

Hieronder vind je de actuele informatie, opdat iedereen een goed overzicht heeft van de actuele afspraken en gang van zaken. Als eerste is dat het Coronaprotocol voor het onderwijs op school. 

 

Coronaprotocol 

Het actuele Coronaprotocol vind je hier.. [klik]. Het betreft de versie van 2 maart 2021. 

 

FAQ

Met welke klachten moet mijn kind thuisblijven?  

  • Iedereen met koorts vanaf 38°C blijft thuis 
  • Iedereen met de volgende symptomen blijft thuis:
    • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, moeilijk ademen/benauwdheid, plotseling verlies van reuk of smaak, overmatige hoofdpijn, vermoeidheid, algehele pijnklachten, oogpijn, spierpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid/verwardheid, buikpijn, afvallen/verlies van eetlust, diarree, overgeven, misselijkheid, oogontsteking en verschillende huidafwijkingen.

 

Een gezinslid/huisgenoot heeft klachten, mag de leerling naar school? 

  • Als iemand in het huishouden van het personeelslid of leerling klachten heeft en/of in afwachting is van de uitslag van een coronatest, maar geen koorts boven 38°C en/of benauwdheidsklachten heeft, dan kan de leerling/medewerker zonder coronagerelateerde klachten gewoon naar school.  

 

De leerling is getest, de uitslag is negatief, hij/zij heeft nog wel klachten maar mild genoeg om naar school te kunnen, mag hij/zij weer naar school? 

  • Ja, na een negatieve testuitslag kan de leerling/medewerker weer naar de schoollocatie komen. Wellicht leidt dit tot enig onbegrip bij de collega’s/klasgenoten, dus laat het even weten! Formeel is een negatieve uitslag geen belemmering voor terugkeer naar de leer-/werkplek, behalve als een huisgenoot positief getest is of koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Indien de klachten van de leerling/medewerker aanhouden, dan kan hij/zij zich voor de zekerheid na 10 dagen of bij verergering van de klachten nogmaals laten testen.  

En misschien vind je onderstaand overzicht handig om uit af te lezen wat je moet doen? 

In samenwerking met het RIVM heeft stichting BOinK en AJN Jeugdartsen ook een beslisboom gemaakt. Ook handig om te gebruiken om te bepalen of een kind wel of niet naar school kan komen, maar er staat niet in hoe te handelen bij een positieve test. Hier volgt de link naar de naar de beslisboom, de laatste versie van 4 december 2020:  

Mocht je nog een vraag hebben over het onderwijs de komende weken, dan kun je ons vanzelfsprekend mailen via info.mml@msa.nl. 

Voor vragen aan de MSA over het coronavirus, kun je contact opnemen met Karin van de Lagemaat (06-53106438). 

Voor dringende vragen van welke aard dan ook is de schoolleiding bereikbaar via e-mail.   

Voor algemene informatie over maatregelen voor het indammen van verspreiding van het coronavirus verwijzen wij graag naar de websites van de Rijksoverheid, GGD en RIVM. 

Ook kun je informatie inwinnen via het landelijke informatienummer 0800-1351. 

 

nieuw coronavirus in china