Actuele afspraken Coronavirus

Afspraken in verband met het Coronavirus 

We zijn blij dat de scholen weer open zijn, maar er blijven maatregelen waar leerlingen, medewerkers, ouders en bezoekers zich aan moeten houden. Wij faciliteren de nieuwe afspraken. 

Hieronder vind je de actuele informatie, opdat iedereen een goed overzicht heeft van de actuele afspraken en gang van zaken. Als eerste is dat het Coronaprotocol voor het onderwijs op school. 

 

Coronaprotocol 

Het actuele Coronaprotocol vind je hier.. [klik]. Het betreft de versie van 19 oktober 2020. 

 

FAQ

Mijn kind is verkouden, mag het naar school? 

  • Iedereen met koorts vanaf 38°C blijft thuis.
  • Iedereen met de volgende symptomen blijft thuis: neusverkoudheid, hoesten, moeilijk ademen/benauwdheid, plotseling verlies van reuk of smaak.

Een gezinslid/huisgenoot heeft klachten, mag de leerling naar school?

  • Als iemand in het huishouden van het personeelslid of leerling klachten heeft en/of in afwachting is van de uitslag van een coronatest, maar geen koorts boven 38°C en/of benauwdheidsklachten heeft, dan kan de leerling/medewerker zonder coronagerelateerde klachten gewoon naar school.

De leerling is getest, de uitslag is negatief, hij/zij heeft nog wel klachten maar mild genoeg om naar school te kunnen, mag hij/zij weer naar school?

  • Ja, na een negatieve testuitslag kan de leerling/medewerker weer naar de schoollocatie komen. Wellicht leidt dit tot enig onbegrip bij de collega’s/klasgenoten, dus laat het even weten! Formeel is een negatieve uitslag geen belemmering voor terugkeer naar de leer-/werkplek. Indien de klachten aanhouden, kan de leerling/medewerker zich voor de zekerheid na 10 dagen of bij verergering van de klachten nogmaals laten testen. 

En misschien vind je onderstaand overzicht handig om uit af te lezen wat je moet doen?

Beslisboom corona ouders en leerlingen web

In samenwerking met het RIVM heeft stichting BOinK en AJN Jeugdartsen ook een beslisboom gemaakt. Ook handig om te gebruiken om te bepalen of een kind wel of niet naar school kan komen, maar er staat niet in hoe te handelen bij een positieve test. Hier volgt de link naar de:

beslisboom 12+ thuisblijven of naar school/werk.

 

Meer vragen 

Mocht je nog een vraag hebben over het onderwijs de komende weken, dan kun je ons vanzelfsprekend mailen via info.mml@msa.nl. 

Voor vragen aan de MSA over het coronavirus, kun je contact opnemen met Karin van de Lagemaat (06-53106438). 

Voor dringende vragen van welke aard dan ook is de schoolleiding bereikbaar via e-mail.   

Voor algemene informatie over maatregelen voor het indammen van verspreiding van het coronavirus verwijzen wij graag naar de websites van de Rijksoverheid, GGD en RIVM. 

Ook kun je informatie inwinnen via het landelijke informatienummer 0800-1351. 

nieuw coronavirus in china